Το περιοδικό μας....

Τεύχος 61ο
Τεύχος 60ο
Τεύχος 59ο
Τεύχος 58ο
Τεύχος 56ο
Τεύχος 55ο
Τεύχος 53ο
Τεύχος 47ο
Τεύχος 46ο
Τεύχος 48ο
Τεύχος 50ο

Ο Καιρός...

Αστυνομική Ανασκόπηση

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΕΚΝΩΝ

Περιοδικό easya.gr...

Τεύχος 209ο

Για τον Πολίτη..

book image2

fofi

  

     Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, η Ένωση Αξιωματικών Ηπείρου, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο και λοιπά μέλη του Δ.Σ, πραγματοποίησε συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο επισκέψεών της στο Νoμό Ιωαννίνων.

    Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα κυριότερα ζητήματα της Ένωσής μας σε θεσμικό, υπηρεσιακό και οικονομικό επίπεδο και αναδείχτηκαν τα προβλήματα εκείνα που αφορούν το προσωπικό, τον ελλιπή και παλιό στόλο οχημάτων, καθώς και την αναγκαιότητα αξιοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση των οχημάτων. Τονίστηκε επίσης στην κ. Πρόεδρο, η αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης προσωπικού. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσής μας,  " Η μη πρόσληψη και κατ΄ επέκταση κατανομή αναγκαίου αριθμού Αστυνομικού προσωπικού στην περιοχή της Ηπείρου, έχει οδηγήσει μοιραία στη γήρανση του υπάρχοντος, με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη παραγωγικότητας, αποδοτικότητας και βέλτιστης επιχειρησιακής αξιοποίησης. Αρκεί να αναφερθεί ότι στην περιοχή της Ηπείρου ο μέσος όρος ηλικίας του αστυνομικού προσωπικού είναι άνω των σαράντα πέντε (45) ετών."

   Όσον αφορά τον κίνδυνο των πρόωρων αυτεπάγγελτων συνταξιοδοτήσεων νυν υψηλόβαθμων και έμπειρων Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Ένωσής μας αιτήθηκε την άμεση αλλαγή της κείμενης νομοθεσίας που οδηγεί ουσιαστικά σε απόλυση παραγωγικών και έμπειρων Αξιωματικών που δεν συμπληρώνουν καν τριάντα (30) χρόνια Υπηρεσίας και πρότεινε την προώθηση σχετικής τροποποίησης ώς εξής :  "Οι κατέχοντες τον βαθμό του Α/Δ δύναται να παραμείνουν μέχρι τη συμπλήρωση 35 ετών συνολικής πραγματικής υπηρεσίας στο σώμα, μετά από σχετική αίτησή τους στην οποία θα δηλώνεται (άπαξ) η επιθυμία τους για παραμονή μέχρι τη συμπλήρωση του ανωτέρω χρονικού ορίου".

   Από την πλευρά της, αναγνώρισε συνολικά το έργο των αστυνομικών και δεσμεύτηκε για την άμεση προώθηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θεόδωρος ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χριστόφορος ΚΟΛΙΟΣ

Πρωτοσέλιδα

Επισκέψεις....

Σήμερα
Εχθές
Εβδομάδα
Μήνας
Σύνολο
13
104
252
335
149984

Το βιβλίο μας...

Δωρεάν ραντεβού Π.Ε.Δ.Υ.

Είστε ασφαλισμένοι??

Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου

Τηλ: 2651070726 / FAX: 2651070726 / PoL: 6510862

e-mail : enaxep@enaxep.gr, enaxep@gmail.com

2017-2018 @ All rights reserved