Ανακοίνωση Ένωσης σχετικά με την απομάκρυνση Αξιωματικών – μελών.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό θανάτου φιλάθλου που έλαβε χώρα στην Αττική, αλλά και πληθώρας δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες που είχαν επακόλουθο την αιφνίδια μετακίνηση μελών μας, φρονούμε ότι η Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας διακατέχεται από έμπειρα και ικανά στελέχη στην διερεύνηση των περιστατικών που λαμβάνουν χώρα ανά την Ελλάδα, ελεγχόμενη και η ίδια τόσο από την Δικαστική εξουσία όσο κι από ανεξάρτητες Αρχές.
Πάγια θέση της Ένωσής μας είναι η διαφάνεια, η αλήθεια και η δημοσιότητα εκείνων των περιστατικών που επιβάλλεται να δημοσιευτούν.
Πέραν των ανωτέρω, οποιαδήποτε άλλη πρακτική δεν μας βρίσκει σύμφωνους και το μόνο που καταφέρνει είναι η λασπολογία, η συκοφαντία και η δημιουργία σκιών σε βάρος ικανών αξιωματικών που δύναται να οδηγήσει τρόπον τινά στη δυσμενή συμπεριφορά της διοίκησης από την πληροφόρηση απλώς και μόνο μιας έρευνας. Περαιτέρω η κοινή γνώμη τροφοδοτείται με παραπληροφόρηση με αποτέλεσμα αυτή να στρέφεται κατά ολόκληρου του Σώματος ή τουλάχιστον κατά μιας μεγάλης μερίδας Αστυνομικών Υπηρεσιών, καταρρακώνοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Αστυνομία γενικότερα και μειώνοντας το αίσθημα ασφάλειας που με τόσο κόπο και αίμα χτίζεται καθημερινά από τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες συναδέλφους μας, την ώρα που η πολιτεία δεν έχει καν αναγνωρίσει εμπράκτως το επικίνδυνο του επαγγέλματος.
Η Ελληνική ιστορία με την σειρά της, διδάσκει περίτρανα ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται εν θερμώ οδηγούν σε περαιτέρω καταστροφικά και επιζήμια αποτελέσματα για όλους.
Ευλόγως λοιπόν διερωτώμεθα :
α) Γιατί μεταφέρθηκε στον κ. Υπουργό, ότι ενώ η οργάνωση των «φιλάθλων» και τα επεισόδια έλαβαν χώρα στην Αττική, οι «αρμόδιοι ιθύνοντες» να το προλάβουν ήταν οι επικεφαλής της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων ;
β) Είχαν ενημερωθεί οι συνοριακές πύλες της χώρας μας για την ακολουθούμενη τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε συντρέχουσα περίπτωση εντοπισμού «φιλάθλων» Κροατίας, υπήρχε τελικά απαγόρευση εισόδου στη Χώρα; ή απαγόρευση μετακίνησης; ή δόθηκε κάποια άλλη εντολή που δεν εκτελέστηκε σωστά;
γ) Οι «υπαίτιοι» σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοίκησης, είχαν ενημερωθεί τουλάχιστον για την πιθανή διέλευση των «φιλάθλων» ; ή ούτε κι αυτό έλαβε χώρα.

Η Ένωσή μας, ως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των αστυνομικών μελών της, θα υπερασπιστεί αυτούς που φέρονται ως στιγματισμένοι και πιθανόν να αντιμετωπίζονται δυσμενώς από τη διοίκηση, με δυσμενείς μετακινήσεις, γεγονός που οδηγεί στη σκέψη ότι τιμωρούνται πριν καλά καλά διερευνηθεί μια υπόθεση.
Είμαστε εδώ ως εκπρόσωποι της διαφάνειας και της αλήθειας και όχι της αδιαφάνειας και της αναλήθειας. Είμαστε εδώ για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας και όχι για την συγκάλυψη των οποιονδήποτε παραπτωμάτων.

ypografes
Μετάβαση στο περιεχόμενο